Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

de katty in Prajituri, 18 Noi 2017 | 3194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 10 albusuri
    • 10 linguri zahar
    • 6 linguri nuca macinata
    • 2 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    crema 1:
    • 150 gr merisoare congelate
    • 100 ml apa
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura amidon
    • 30 gr unt
    • 100 ml frisca lichida
    crema2:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 150 ml frisca lichida
    • ornamente pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Pentru crema 1, punem merisoarele cu apa si zaharul intr-o craticioara si dam 2-3 clocote. Amestecam amidonul cu 2-3 linguri apa rece si il turnam peste merisoare. Amestecam cateva minute, pana crema se ingroasa. Dam jos si punem untul in crema firbinte. Omogenizam si lasam crema la racit. Batem frisca tare si o amestecam cu crema de merisoare racita.

Pentru crema 2, punem intr-un castron la bain marie frisca si ciocolata. Amestecam pana lichidul se infierbanta si ciocolata se topeste. Dam jos, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru cateva ore. Scoatem castronul si mixam compozitia.

Pentru montarea prajiturii, punem crema de merisoare intre cele doua blaturi, iar pe cea de ciocolata deasupra. Presaram ornamente pentru prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta