Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

de katty in Prajituri, 18 Noi 2017 | 2042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 10 albusuri
    • 10 linguri zahar
    • 6 linguri nuca macinata
    • 2 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    crema 1:
    • 150 gr merisoare congelate
    • 100 ml apa
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura amidon
    • 30 gr unt
    • 100 ml frisca lichida
    crema2:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 150 ml frisca lichida
    • ornamente pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.


Pentru crema 1, punem merisoarele cu apa si zaharul intr-o craticioara si dam 2-3 clocote. Amestecam amidonul cu 2-3 linguri apa rece si il turnam peste merisoare. Amestecam cateva minute, pana crema se ingroasa. Dam jos si punem untul in crema firbinte. Omogenizam si lasam crema la racit. Batem frisca tare si o amestecam cu crema de merisoare racita.


Pentru crema 2, punem intr-un castron la bain marie frisca si ciocolata. Amestecam pana lichidul se infierbanta si ciocolata se topeste. Dam jos, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru cateva ore. Scoatem castronul si mixam compozitia.


Pentru montarea prajiturii, punem crema de merisoare intre cele doua blaturi, iar pe cea de ciocolata deasupra. Presaram ornamente pentru prajituri.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

vasimur 1

19.11.2017, 20:49

Bună seara!

oanapl 1

20.11.2017, 20:22

Minunată!

dantes 1

22.11.2017, 16:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piftie de pui

de Lau 9

ieri la 22:03

Waffe aperitiv cu masline

de Lau 9

ieri la 21:26

Felii londoneze

de RuxyRux 9

ieri la 21:23

Salata de Icre de caras

de Bunica 7

ieri la 21:00

Pastrama de pui

de Lau 9

ieri la 20:54

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de castane