Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

de katty in Prajituri, 18 Noi 2017 | 1234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 10 albusuri
    • 10 linguri zahar
    • 6 linguri nuca macinata
    • 2 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    crema 1:
    • 150 gr merisoare congelate
    • 100 ml apa
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingura amidon
    • 30 gr unt
    • 100 ml frisca lichida
    crema2:
    • 100 gr ciocolata alba
    • 150 ml frisca lichida
    • ornamente pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se rumeneasca usor si trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit, apoi il taiem in doua pe orizontala.


Pentru crema 1, punem merisoarele cu apa si zaharul intr-o craticioara si dam 2-3 clocote. Amestecam amidonul cu 2-3 linguri apa rece si il turnam peste merisoare. Amestecam cateva minute, pana crema se ingroasa. Dam jos si punem untul in crema firbinte. Omogenizam si lasam crema la racit. Batem frisca tare si o amestecam cu crema de merisoare racita.


Pentru crema 2, punem intr-un castron la bain marie frisca si ciocolata. Amestecam pana lichidul se infierbanta si ciocolata se topeste. Dam jos, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru cateva ore. Scoatem castronul si mixam compozitia.


Pentru montarea prajiturii, punem crema de merisoare intre cele doua blaturi, iar pe cea de ciocolata deasupra. Presaram ornamente pentru prajituri.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

vasimur 1

19.11.2017, 20:49

Bună seara!

oanapl 1

20.11.2017, 20:22

Minunată!

dantes 1

22.11.2017, 16:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de piersici

ieri la 15:53

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa 5

ieri la 14:52

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa 5

ieri la 14:48

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura alba