Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 3 Noi 2019 | 4033 vizualizari

 

Vazusem prajitura aceasta a lui Merisor si cum aveam prea mult unt prin casa am hotarat sa o fac, numai ca altfel. Regret ca nu am avut mai multe mere ca stratul sa fie mai generos, dar au fost suficiente si acestea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • esenta de mar cu scortisoara
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 kg faina
  • Dimensiune tava: 28/40 cm
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere:

Intr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul, adaugand faina cat cuprinde pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se imparte aluatul in patru parti egale (eu le-am cantarit) si se lasa la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp, merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun intr-un tuciulet, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si batonul de scortisoara si se pun la foc pana cand scade zeama pe care o lasa la inceputul fierberii. Se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia o bila de aluat si se intinde cu ajutorul unui sucitor pe dosul unei tavi unse cu ulei. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita. Se introduce tava la cuptor.

Se procedeaza la fel si cu celelalte trei bile de aluat.

Foile coapte se manevreaza cu grija deoarece se rup repede!!!

Se aseaza o foaie in tava si se pune un strat de mere calite si tot asa pana cand se pune ultima foaie.

Ca prajitura sa iasa cat de cat uniforma, se pune o alta tava deasupra ei si ceva greu. Se lasa prajitura sa se preseze si sa se inmoaie peste noapte.

A doua zi, prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere se poate pudra cu zahar si se poate portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

04.11.2019, 19:11

Ce nebunie de prajitura! Sa tot mananci din ea! Bravo, Andra!

Panacris 1

04.11.2019, 20:15

Chiar mult unt ai folosit!

dantes 1

05.11.2019, 10:35

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu cirese