Desert prajitura cu iaurt

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Ian 2021 | 3654 vizualizari

 

El iaurt si Ea smantana, stau stingheri si nu-si vorbesc. O banana cam confuza sta mofluza. Ciocolata striga-n gura mare ca se plictiseste nevoie mare.Sar cam artagoase niste OO simandicoase. Se cred mari vedete si amenita de zor. Vor neaparat si de urgenta o reuniune serioasa, una bazata pe piscot. Reuniune au vrut, reuniune au gasit si ''Retete festive de iarna'' au devenit......

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar tos
  • 100 g ciocolata alba
  • 160 ml nectar de piersici
  • 15 g gelatina
  • 380 g smantana Pilos 20% grasime
  • 650 g iaurt Pilos 10% grasime
  • 50 g zahar farin
  • piscoturi 14
  • 2 banane
  • Decor
  • ciocolata topita
  • seminte de rodie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt:

Am folosit o tava mai inalta cu dimensiunea de 23 cm/23 cm, tapetata cu folie alimentara.

Intr-un castron am amestecat smantana, iaurtul si zaharul farin. Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am amestecat ouale cu zaharul si nectarul de piersici, apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu 25 min, dupa care am adaugat si ciocolata alba. Am amestecat pana ce ciocolata sa topit bine. Am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, apoi am incorporat amestecul in castronul cu iaurt si smantana. Am taiat bananele cubulete mai mici si le-am incorporat in compozitie. Am turnat compozitia in tava, deasupra am asezat piscoturile. Am dat tava la frigider pentru cateva ore. Apoi am rasturnat tava pe un platou si am decorat cu ciocolata topita si seminte de rodie. Am obtinut o prajitura racoroasa , numai buna dupa atatea mancaruri grele de sarbatori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ksenya 1

08.01.2021, 08:59

Trebuie s-o incerca si eu.

Gherca Daniela 1

08.01.2021, 15:40

Tare buna prajitura!

RuxyRux 1

11.01.2021, 17:15

O prajitura tare frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din iaurt