Desert prajitura cu mere

de RuxyRux in Prajituri, 13 Ian 2019 | 2510 vizualizari

 

O prajitura cu mere irezistibila!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 425 gr. faina( plus pentru infainat)
  • 250 gr. unt 82% grasime
  • o lingurita ulei de cocos solidificat
  • 2 oua
  • 150 gr. zahar pudra
  • vanilie( dupa gust)
  • o fiola esenta de rom
  • coaja de la o portocala( Bio)
  • un varf de cutit de scortisoara
  • un varf de cutit de praf de copt

Umplutura:

  • 14 mere mari frumoase
  • 7 linguri rase de zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara

Zahar pudra vanilat pentru decor( eu il prepar in casa)

Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Blatul:

Intr-un vas se cerne faina, se pune deasupra praful de copt, se adauga ouale, zaharul pudra, untul rece dar moale si taiat in bucati, uleiul de cocos si aromele, coaja de portocala, vanilia, esenta de rom, scortisoara, se amesteca si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor si se tine la rece 30 de minute.

Merele se curata, se razuie si se lasa deoparte.

Aluatul se imparte in doua, se intinde fiecare bucata pe o suprafata bine infainata, eu de regula intind direct pe foaia de copt, apoi mut blatul in tava tapetata clasic cu unt si faina.

Deasupra se pun merele, peste ele pe toata suprafata zaharul brun, vanilia si scortisoara. Se pune si a doua foaie, daca raman marginile de aluat taiate, se pot modela din ele, doua mere pentru decor.

Prajitura se coace pana ce se rumeneste frumos in functie de cuptor ( la 180 de grade, pe programul de patiserie) timp de 40 sau 45 de minute.

Cand prajitura este gata si se raceste, se presara cu zahar pudra vanilat.

O minunatie plina de arome!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

17.01.2019, 10:41

Multumesc mult Simonici draga mea!

dantes 1

17.01.2019, 17:47

Buna!

RuxyRux 1

17.01.2019, 23:09

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu cafea si bailey's