Desert prajitura cu mere si bezea

de Rocsi in Prajituri, 6 Mar 2014 | 35416 vizualizari

 

A cumparat mama cateva mere si a zis ca poate fac si eu ceva dulce din ele. Eu de ceva timp aveam in minte o prajitura cu mere si bezea asa ca la fix au venit aceste mere. A iesit o bunatate de neimaginat, efectiv prajitura asta se topeste in gura si m-a cucerit total!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala

Umplutura:

  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si punem merele pe care le stoarcem intre maini.

Adaugam zaharul si lasam merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara.

Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.


Blatul:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam treptat uleiul, apoi laptele.

Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si faina pe care mai intai o cernem. Mixam totul la viteza potrivita.

Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.

Dam tava in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.


Bezeaua:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc.

Punem zaharul treptat si mixam pana devine ca o bezea.

Dupa cele 15 minute scoatem blatul din cuptor, punem merele din loc in loc cu lingura si le nivelam.


Deasupra venim cu bezeaua, o intindem uniform si cu o furculita facem cateva dungulite.

Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-15 minute pana bezeaua se rumeneste.


O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si servim.

O super bunatate este!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

Rocsi 1

06.07.2014, 14:19

Buna..scuze ca abia acum am vazut mesajul. Pai eu dau aragazul la treapta 3 si jumatate, deci are in jur de 180 de grade.. Cand pui bezeaua nu reduci focul, il lasi la fel. Tava are dimensiunea de 24x37...Sincer nu stiu daca 12 linguri faina inseamna 250 gr...Dar poti cantari daca ai cu ce ..O zi buna!

geoline 1

16.02.2015, 23:01

superba

Rocsi 1

17.02.2015, 10:20

Multumesc Geo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere ca-n America (double crust apple pie)