Desert prajitura cu mere si bezea

de oanapl in Prajituri, 26 Mai 2017 | 474 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta delicioasa, am folosit ca sursa de inspiratie o reteta de la Rocsi pe care o pup si o felicit pentru bunatatile cu care ne incanta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Umplutura:


Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final, adaugi scortisoara. Le lasi sa se racoreasca putin.



Blatul:

Galbenusurile le mixezi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporezi treptat uleiul, apoi laptele. Adaugi praful de copt, esenta de lamaie si faina cernuta. Mixezi totul la viteza medie.

Tapetezi o tava (dimensiunea 25-35cm) cu hartie de copt si torni compozitia in ea. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru circa 15 minute.



Bezeaua:

Albusurile le bati spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine ca o bezea.

Dupa cele 15 minute, scoti blatul din cuptor, pui merele din loc in loc cu lingura si le nivelezi. Adaugi bezeaua, o intinzi uniform si cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita faci cateva dungulite.

Introduci iar prajitura in cuptor, pentru 10-15 minute pana bezeaua se rumeneste.

O scoti cand este gata, o lasi sa se raceasca si o servesti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

26.05.2017, 21:40

Va multumesc de aprecieri!

oanapl 1

26.05.2017, 21:40

Iti multumesc Rocsi!

cristinutanicolita 1

27.05.2017, 07:37

Delicioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Regina de ciocolata