Desert prajitura cu mere si bezea

de oanapl in Prajituri, 26 Mai 2017 | 1608 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta delicioasa, am folosit ca sursa de inspiratie o reteta de la Rocsi pe care o pup si o felicit pentru bunatatile cu care ne incanta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 1.3 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Umplutura:


Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe foc pana nu mai au zeama, iar la final, adaugi scortisoara. Le lasi sa se racoreasca putin.



Blatul:

Galbenusurile le mixezi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporezi treptat uleiul, apoi laptele. Adaugi praful de copt, esenta de lamaie si faina cernuta. Mixezi totul la viteza medie.

Tapetezi o tava (dimensiunea 25-35cm) cu hartie de copt si torni compozitia in ea. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru circa 15 minute.



Bezeaua:

Albusurile le bati spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine ca o bezea.

Dupa cele 15 minute, scoti blatul din cuptor, pui merele din loc in loc cu lingura si le nivelezi. Adaugi bezeaua, o intinzi uniform si cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita faci cateva dungulite.

Introduci iar prajitura in cuptor, pentru 10-15 minute pana bezeaua se rumeneste.

O scoti cand este gata, o lasi sa se raceasca si o servesti.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

26.05.2017, 21:40

Va multumesc de aprecieri!

oanapl 1

26.05.2017, 21:40

Iti multumesc Rocsi!

cristinutanicolita 1

27.05.2017, 07:37

Delicioasă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

pe 10.07 la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

pe 10.07 la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katy