Desert prajitura cu mere si dovleac

de gaby_gabytza in Prajituri, 12 Noi 2018 | 2443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 1/2 dovleac 1 kg
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 40 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 150 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si dovleac:

Spalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete.

Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul tocat de la dovleac. Le calim impreuna dupa care adaugam cubuletele de mere si 1 lingurita de rom. Mai lasam pe foc 2-3 min, amestecand continuu si oprim focul.
Faina o amestecam impreuna cu cacaua ,zaharul, praful de copt si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam jumatate din apa si uleiul. Incepem sa amestecam si treptat mai adaugam apa pana iese un aluat de chec mai gros. Rasturnam amestecul de mere cu dovleac si amestecam.

Pregatim o tava cu fund detasabil o tapetam cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Luam celelalte doua mere le taiem in 4 si le taiem feliute subtiri. Decoram prajitura deasupra cu feliute puse una langa alta. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata