Desert prajitura cu mere si gris

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 5 Ian 2019 | 19446 vizualizari

 

Imi place atat de mult prajitura asta. Sora mea o face mereu. Mie nu-mi iesea deloc. De data asta a iesit perfect. Am descoperit greseala. Puneam prea gros stratul uscat si in mare parte ramanea asa.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt
  • 1.5 kg mere
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si gris:

Am curatat merele de coaja si le-am ras. Merele trebuie sa fie zemoase. Daca nu sunt zemoase, adaugam putina apa.

Amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si grisul. Eu am facut intr-un vas termorezistent mai mic si am folosit o cescuta ca masura.

Am uns vasul cu unt, peste unt am presarat un strat  subtire din amestecul uscat, apoi un strat de mere, peste care am presarat scortisoara. Urmatorul strat este din amestecul uscat, apoi felii subtiri de unt, iar un strat de mere, scortisoara, un strat uscat si felii de unt. Am presarat zahar pe deasupra si am introdus vasul in cuptorul preincalzit.

Coacem prajitura pana se rumeneste, o lasam sa se raceasca, apoi servim cu pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie