Desert prajitura cu nuca si vanilie

de GeorgiG in Prajituri, 19 Apr 2017 | 543 vizualizari

 

Delicii de Paste.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri amidon
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • vanilie
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si vanilie:

Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si trei foi intr-o tava mai mica.


Pentru crema, am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul si am adaugat putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Adaugam si vanilia.


Untul il frecam spuma, apoi il adaugam treptat in crema de vanilie rece, amestecand usor.


Caramelizam cele 100 g unt si direct in vas pe foc adaugam samburii de nuca intregi. Amestecam putin, apoi rasturnam pe o planseta umeda. Maruntim krantz-ul cu ajutorul unui sucitor.


Asezam prima foaie, crema de vanilie, a doua foaie, apoi frisca batuta si peste frisca presaram krantz-ul.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kytz 1

20.04.2017, 11:28

Delicioasă!

Rocsi 1

20.04.2017, 21:00

Sper ca mai gasesc si eu o bucatica!

GeorgiG 1

21.04.2017, 08:07

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ada