Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane

de Doinavar in Prajituri, 1 Mar 2013 | 25835 vizualizari

 

O prajitura rapida, pe care o stiu de pe vremuri, am gasit-o intr-un caiet de retete mai de demult. De fapt, mi-am notat-o atunci, dupa dictarea bunicii, dar n-am mai preparat-o pana acum. Au trecut cam 30 de ani. Dar niciodata nu este prea tarziu. Si este atat de buna si usor de preparat. Nu stiu de ce am asteptat pana acum?

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar
  • 150 g unt (margarina)
  • 150 g nuci
  • 4 galbenusuri
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 foi tip napolitate de ~30 x 20 cm
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane:

Puneti intr-un castron 15o g zahar, untul taiat cubulete si galbenusurile, apoi amestecati pana aproape de omogenizare si adaugati esenta de rom si 20 g nuci macinate. Amestecati cu o spatula.


Puneti nucile ramase intr-o tigaie antiaderenta si tineti-le cateva minute la foc mic, sa se rumeneasca putin si sa devina crocante, apoi tocati-le marunt cu cutitul.


Puneti zaharul ramas la caramelizat, la foc mic, amestecand tot timpul ca sa nu se arda prea tare. Culoarea nu trebuie sa fie spre cafeniu inchis ci, mai degraba, ca o miere putin roscata.


Cand zaharul este caramelizat, adaugati nucile tocate si amestecul din castron, amestecati bine cu o spatula si lasati sa mai fiarba la foc mic, amestecand in continuu cam 4 minute. Luati crema de pe foc si lasati-o la racorit vreo 2-3 ore pana cand se ingroasa si este doar calduta.


Puneti toata crema pe prima foaie de napolitana, intindeti-o pana aproape de margini, asezati deasupra cea de-a doua foaie, presati cu mainile si acoperiti prajitura cu o greutate, ca sa stea la presat pana se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

silvia1 1

17.04.2013, 12:44

yamyyy. Desertul copilariei.

ionifabio 1

13.05.2013, 23:32

foarte gustoasa !

Panacris 1

28.04.2014, 09:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica (reteta mamei)