Desert prajitura cu piersici umplute cu nuca si piure de mere

de Camelya in Prajituri, 16 Iun 2017 | 554 vizualizari

 

Este prima data cand pregatesc o prajitura cu nuca, piure de mere si piersici. Gustul delicios al piersicilor parfumate, alaturi de nuca si piureul de mere este incredibil de bun. Un gust fin si foarte aromat care are rolul de a-ti incanta papilele gustative! Reteta am luat-o de pe blogul Angel's food. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • smantana cat cuprinde
  • Umplutura :
  • 3 cutii de piersici Sun Food
  • 200 g nuca macinata
  • 380 g piure de mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • zeama de la conservele de piersici Sun Food
  • 100 g zahar
  • Mai avem nevoie de:
  • 100 g nuca tocata grosier
  • putin gris pentru pudrat foile de aluat
  • faina pentru pudrat masa
  • zahar praf pentru pudrat prajitura
  • hartie de copt pentru tapetat tava
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piersici umplute cu nuca si piure de mere:

Mod de preparare aluat:


Intr-un bol, punem toate ingredientele pentru aluat, in afara de smantana. Framantam energic cu mana si adaugam treptat cate o lingura de smantana. La finalul framantarii, trebuie sa obtinem un aluat fraged, omogen si nelipicios. Il impartim in doua bucati pe care le invelim in folie de prospetime si le punem la rece, pentru 30 de minute.


Mod de preparare umplutura:


Intr-un castron, punem nuca macinata, zaharul, esenta de vanilie si piureul de mere. Piureul de mere trebuie sa aiba o compozitie mai consistenta. Daca este mai moale, incorporati treptat piureul in nuca si verificati consistenta. Trebuie sa avem o compozitie tare, omogena. Desfacem cutiile de piersici Sun Food si le punem intr-o strecuratoare. Siropul trebuie pastrat, nu aruncat. Stergem usor piersicile cu servetele absorbante. Luam o jumatate de piersica si o umplem in scobitura ei cu o lingurita plina de amestec de nuca. Lipim de jumatatea de piersica umpluta cea de-a doua jumatate de piersica, si le presaram usor. Asezam piersica umpluta pe o tava mare si continuam sa umplem si restul de piersici.


Asamblare:


Tapetam cu hartie de copt o tava cu diminesiunile de 30 x 22 cm. Scoatem aluatul din frigider si il desfacem din folie. Pudram masa cu faina si incepem sa intindem cu sucitorul foaia de aluat. Foaia trebuie intinsa exact dupa marimea tavii in care coacem prajitura. Asezam foaia in tava si presaram putin gris deasupra ei. Asezam pe randuri piersicile umplute, una langa alta. In locurile libere presaram nuca tocata grosier. Intindem si foaia a doua de aluat. Adaugam foaia intinsa peste piersici. Sigilam bine lateralele, si presam usor cu mana aluatul intre randurile de piersici.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de minute sau pana cand prajitura prinde o culoare aurie. Intre timp, pregatim siropul.


Punem siropul de la conservele de piersici, intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Fierbem lichidul la foc mic, pana scade la jumatate. Trebuie sa aiba un aspect lipicios si dens. Cand este gata, stingem focul. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, ungem prajitura cu siropul de piersici, folosind o pensula. Introducem din nou tava in cuptor si crestem temperatura la 210 grade C. Lasam tava aproximativ 5 minute pana se rumeneste si se caramelizeaza putin. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar praf.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piersici umplute cu nuca si piure de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Camelya 1

17.06.2017, 11:39

Multumesc!

Rocsi 1

17.06.2017, 19:33

Ce grozava poate fi! Imi si imaginez gustul minunat ce il are!

Camelya 1

18.06.2017, 15:20

Rocsy, este tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese