Guguluf cu fructe

de laura_n in Prajituri, 2 Noi 2013 | 943 vizualizari

 

Am vrut sa fac un chec aromat, insa Teo a ramas setat pe Gugu. si atunci...Gugu am facut.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt moale
  • 130 gr zahar brut
  • 100 gr piure fructe (caise, mango, banana)
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 1 lgta praf copt
  • 4 linguri dulceata zmeura
  • 1 lgta faina
  • o mana merisoare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe:

Pornim cuptorul.


Pregatim piureul de fructe. Eu am folosit cateva caise deshidratate, jumatate fruct mango si jumatate banana. Le-am pus intr-un vas inalt de plastic si le-am blenduit cu 3 linguri apa.


Intr-un vas, punem untul moale si zaharul. Mixam foarte bine cateva minute, apoi adaugam pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare ou. Adaugam faina cu praful de copt. Amestecam cat sa obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam piureul de fructe. Il incorporam si pe acesta si punem o mana de merisoare. Amestecam un pic, cu o lingura , cat sa imprastiem merisoarele si turnam compozitia intr-o forma de copt pregatita.


Dam la cuptorul preincins, cam 50- 60 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, il scoatem pe un gratar, la racit.


Intr-un ibric, punem cateva linguri dulceata zmeura si o cana apa, amestecam un pic si punem la fiert. Dupa ce a dat in cateva clocote, strecuram sosul. Spalam un pic ibricul, punem o lingurita faina, adaugam sosul de zmeura, amestecand usor cat sa nu se formeze cocoloase si mai punem un pic pe foc. Dupa ce s-a ingrosat sosul, dam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Guguluful il glazuram cu sos de zmeura si il portionam.



Este excelent!



 

TIPS-URI

1

am folosit o lingurita de faina la sosul de zmeura, intrucat nu am avut amidon.

2

ingredientele costa aproximativ 12-13 lei.

3

compozitia este mult mai buna cand folosim si lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

04.11.2013, 15:25

Vai cum arata

simona72 1

05.11.2013, 13:45

Ce bunaciune am ratat!!

laura_n 1

05.11.2013, 15:14

Oana, Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300