Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta

de oanapl in Prajituri, 4 Noi 2018 | 5802 vizualizari

 

Am pregătit un desert delicios cu brânză și mere. Am avut ca sursă de inspirație rețeta postată de Katty https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-branza-si-mere-84129.html, dar și rețeta postată de Rocsi https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-mere-si-branza-88333.html (am adaugat musli în blatul crocant). Le mulțumesc fetelor de inspirație și le pup.
Eu am folosit urdă în loc de brânză dulce, am pus mai puțin zahăr atât în blat cât și înblatul crocant (și tot mi s-a părut puțin prea dulce blatul crocant, pentru gustul nostru).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 130 g unt moale
  • 75 g zahăr brun
  • 50 g zahăr alb
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • scorțișoară pudră
  • un praf de sare
  • 350 g mere curățate și tocate cubulețe
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Crema de brânză:
  • 500 g urdă
  • 4 linguri zahăr alb
  • esență de vanilie
  • 1 lingură făină
  • 1 ou
  • Blat crocant:
  • 30 g zahăr alb
  • 50 g zahăr brun
  • 75 g unt
  • 75 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • scorțișoară pudră
  • 2 linguri musli cu fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta:

Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de lămâie. Pui merele în compoziție și amesteci ușor. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Amesteci brânza cu oul, zahărul măcinat, esența de vanilie și făina. Întinzi amestecul peste compoziția cu mere. 

Amesteci cu vârful degetelor ingredientele pentru blatul crocant, până devin un aluat nisipos și îl presari deasupra. Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 45-50 de minute până când se rumenește frumos.
Când prăjitura este gata, o scoți și o lași să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (12)

oanapl 1

05.11.2018, 20:17

Va multumesc de aprecieri!

oanapl 1

05.11.2018, 20:18

Asa este Rocsi! Pupici!

Gherca Daniela 1

05.11.2018, 22:17

Buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de toamna