Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta

de oanapl in Prajituri, 4 Noi 2018 | 5985 vizualizari

 

Am pregătit un desert delicios cu brânză și mere. Am avut ca sursă de inspirație rețeta postată de Katty https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-branza-si-mere-84129.html, dar și rețeta postată de Rocsi https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-mere-si-branza-88333.html (am adaugat musli în blatul crocant). Le mulțumesc fetelor de inspirație și le pup.
Eu am folosit urdă în loc de brânză dulce, am pus mai puțin zahăr atât în blat cât și înblatul crocant (și tot mi s-a părut puțin prea dulce blatul crocant, pentru gustul nostru).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 130 g unt moale
  • 75 g zahăr brun
  • 50 g zahăr alb
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • scorțișoară pudră
  • un praf de sare
  • 350 g mere curățate și tocate cubulețe
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Crema de brânză:
  • 500 g urdă
  • 4 linguri zahăr alb
  • esență de vanilie
  • 1 lingură făină
  • 1 ou
  • Blat crocant:
  • 30 g zahăr alb
  • 50 g zahăr brun
  • 75 g unt
  • 75 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • scorțișoară pudră
  • 2 linguri musli cu fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta:

Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de lămâie. Pui merele în compoziție și amesteci ușor. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Amesteci brânza cu oul, zahărul măcinat, esența de vanilie și făina. Întinzi amestecul peste compoziția cu mere. 

Amesteci cu vârful degetelor ingredientele pentru blatul crocant, până devin un aluat nisipos și îl presari deasupra. Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 45-50 de minute până când se rumenește frumos.
Când prăjitura este gata, o scoți și o lași să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe de padure