Desert prajitura cu visine si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Iun 2020 | 638 vizualizari

 

Daca tot e sezonul lor am pus si de-o pufosenie cu visine la ceas de seara, chiar noapte de`a binelea.....:)))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos
  • 2 linguri ulei
  • praf de sare
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker
  • 300 g faina
  • visine- fix 80 de visine fara samburi
  • pepite de ciocolata
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si ciocolata:

Prima data am scobit visinele si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am tavalit prin faina, sa nu se lase la fund cand le pun in prajitura. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat si zeama de lamaie si am mai mixat, 2 min. Galbenusurile cu zaharul tos , uleiul si esenta de vanilie le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am adaugat in galbenusuri jumatate din faina si am omogenizat, apoi am incorporat jumatate din bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am incorporat si restul de faina si restul de bezea, am omogenizat bine amestecul, apoi l-am turnat in tava ( 36/24 cm ) tapetata cu hartie de copt. Visinele date prin faina le-am umplut cu pepite de ciocolata, apoi le-am asezat in tava , grupate cate 4 pe portie, am folosit fix 80 de visine, am calculat sa-mi iasa 20 de bucati de prajitura. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35-40 min sau pana trece testul scobitorii. Mi-a iesit o prajitura pufoasa, inalta si visinele au stat la suprafata asa cum mi-am dorit. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am portionat-o si am pudrat-o cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

26.06.2020, 19:26

delicioasa!

Rocsi 1

27.06.2020, 19:50

Ai numarat visinele? )) Asta chiar nu as face, ca m-as plictisi )) Prajitura este minunataaaa!

Merisor 1

28.06.2020, 23:26

Ce frumos ai prezentat!
Deci, gând la gând Și eu am vrut să introduc ciocolata in vișine, dar n-am mai apucat și am facut fără ciocolată.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pavlova