Desert prajitura de toamna

de Panacris in Prajituri, 17 Oct 2018 | 4069 vizualizari

 

Ehhei, am plecat de la această rețetă https://www.bucataras.ro/retete/chec-rapid-cu-alune-de-padure-si-stafide-16971.html pregătită de Dana, Pusikamea, și am ajuns la o nouă rețetă. Am renunțat la cacao, am înlocuit uleiul și laptele clasic, cu ulei de cocos și lapte de cocos ;) iar pe lângă alune, am adus nuci și migdale ;) O super prăjiturică Reteta/retete "inspirate de toamna" ;), o super provocare Bucataras.ro ! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Mix de alune, nuci, migdale și stafide 100 g
  • Ouă 6 bucăți
  • Zahăr tos 6 linguri
  • Făină 6 linguri
  • Ulei de cocos 6 linguri
  • Lapte de cocos 6 linguri
  • Praf de copt cu șofran 1 plic
  • Zahăr vanilinat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de toamna:

Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos.

Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de pergament.

Se presară mix-ul de nonoleaginoase cu stafide peste întreaga prăjitură.

Se introduce tava cu prajitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc iute cca. 10 minute, apoi la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tava, apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se decupează după dorință! O prăjitură simplă, rapidă și foarte aromată.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de toamna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de lamaie