Desert prajitura Ecler

de mirela0911 in Prajituri, 15 Mai 2016 | 22474 vizualizari

 

A iesit o prajitura foarte buna, ne-a placut chiar mai mult decat clasicele eclere :X si nici nu e asa mult de munca la ea! Intr-un cuvant, delicioasa! 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua

Crema:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 250 g mascarpone

In plus:

  • 200 ml frisca lihida
  • 150 g smantana grasa
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 80 g ciocolata 
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ecler:

Aluat: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe peretii oalei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Doar dupa ce s-a incorporat bine oul, se adauga si urmatorul.


Se ia un vas de yena, se unge usor cu unt apoi se toarna compozitia in vas. Cu ajutorul unei palete se intinde aluatul in tava, inclusiv pe peretii vasului. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie.


Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine de tot. Doar dupa aceea se poate scoate blatul si asaza pe un platou.


Crema: Intr-o craticioara se amesteca bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Se transfera craticioara pe foc mic si se lasa pana ce se obtine o crema groasa, ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde si a face cocoloase.


Se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga putin cate putin din mascarpone si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se poate umple prajitura.


Blatul se aseaza pe un platou/tava apoi se pune toata crema de vanilie, se niveleaza si se da la rece.


Intre timp se mixeaza frisca cu smantana si zaharul pudra. Se intinde peste crema, iar deasupra se stropeste cu ciocolata topita impreuna cu laptele si racita usor. Se pastreaza la rece pana la servire.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii, se poate umfla blatul formandu-se ca un balon. Dupa racire se lasa, nu trebuie sa-l ajustam.

2

Blatul trebuie sa fie foarte bine racit inainte de a-l scoate din tava, altfel se poate zdrobi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Moni_alex 1

17.05.2016, 10:09

Delicioasa!

mirela0911 1

18.05.2016, 12:34

Mersi, Moni!

Panacris 1

05.12.2016, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere