Desert prajitura Extrem de ciocolata

de Catalina L in Prajituri, 11 Feb 2020 | 1641 vizualizari

 

5 ani de Bucataras astazi !!!!
Multumesc  tuturor si va invit la o prajitura ciocolatoasa fara gluten si nici alt tip de faina (cocos, migdale etc).
Am folosit numai albusurile iar cu galbenusurile am facut o crema engleza.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/02/prajitura-extrem-de-ciocolata-5-anisori.html
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mascarpone
  • 170 gr ciocolata neagra 85%
  • 10 gr cacao
  • 50 gr de lapte
  • 4 albusuri
  • 65 gr de indulcitor natural érythritol (80-100 gr de zahar)
  • vanilie
  • 1 varf de sare

Glazura:

  • 50 gr ciocolata neagra85%
  • 60 ml smantana lichida

Decor: fructe de padure

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Extrem de ciocolata:

Topiti ciocolata cu laptele la bain-marie.

Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine.

Bateti albusurile spuma cu praful de sare.

Frecati crema de mascarpone, adaugati ciocolata topita si racita.

Incorporati treptat apoi albusurile batute spuma.

Turnati compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Coaceti in cuptorul incalzit la 170°C timp de 35- 40 minute

Lasati sa se raceasca complet si scoateti din forma.

 

Pregatiti glazura:

Puneti la incalzit smantana cu ciocolata rupta bucatele.

Nu lasati sa fiarba, luati de pe foc si amestecati bine pana cand ciocolata este topita si amestecul devine neted si lucios.

Turnati peste prajitura si ungeti uniform. Dati la rece.

Decorati cu fructe de padure inainte de servire.

Excelenta ! Serviti cu crema engleza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Extrem de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

katty 1

12.02.2020, 08:21

Ooo, extrem de ciocolatoasa...Felicitari pentru cei 5 ani si retetele delicioase!

dantes 1

12.02.2020, 10:35

Felicitari!

mirela0911 1

01.03.2020, 13:57

Oooo, imi place extrem!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere