Desert prajitura felii de London

de Corinuta in Prajituri, 26 Noi 2010 | 30588 vizualizari

 

Reteta de prajitura e din caietul vechi al mamei.....de ce-i zice asa nu stiu, ceea ce pot sa va spun este ca e o prajitura de casa simpla si buna, care dispare repede din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • putin otet
  • 6 galbenusuri
  • Topping:
  • 1 borcanel de gem de caise
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 6 albusuri 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura felii de London:

Blat: Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina in ploaie si bicarbonatul stins cu otet. Se intinde aluatul intr-o tava tapeteta cu hartie de copt si se coace de jumatate, aproximativ 15-20 minute.


Topping: Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand s-a intarit spuma se adauga miezul de nuca si coaja rasa de lamaie. Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem si se toarna deasupra compozitia cu nuca, apoi se mai da la cuptor 10 minute pana e copt blatul.


Se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura felii de London" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

gabyta 1

28.11.2010, 15:50

buna ,, acum vad de ce nu mi-a iesit ,,, initial reteta era ,,: blat:350 gr faina si 4 galbenusuri,, acum 6,, si clar bicarbonat acum ,, inainte nu,,, oricum daca a stat la rece 1 zi e comestibila ,,, am sa o incerc in varianta corecta ,,ptr ca sigur e delicioasa,,,

nanalex 1

22.12.2010, 13:12

este o prajitura foarte veche...am vazut o bunica pe tv paprika, in emisiunea bunicute dulci care a facut aceasta prajitura. ea a spus ca e de pe vremea bunicii ei...tre sa fie f buna

elena1988 1

08.02.2011, 10:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Madelene