Desert prajitura felii de London

de Corinuta in Prajituri, 26 Noi 2010 | 50533 vizualizari

 

Reteta de prajitura e din caietul vechi al mamei.....de ce-i zice asa nu stiu, ceea ce pot sa va spun este ca e o prajitura de casa simpla si buna, care dispare repede din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • putin otet
  • 6 galbenusuri
  • Topping:
  • 1 borcanel de gem de caise
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 6 albusuri 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura felii de London:

Blat: Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina in ploaie si bicarbonatul stins cu otet. Se intinde aluatul intr-o tava tapeteta cu hartie de copt si se coace de jumatate, aproximativ 15-20 minute.

Topping: Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand s-a intarit spuma se adauga miezul de nuca si coaja rasa de lamaie. Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem si se toarna deasupra compozitia cu nuca, apoi se mai da la cuptor 10 minute pana e copt blatul.

Se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura felii de London" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

nanalex 1

22.12.2010, 13:12

este o prajitura foarte veche...am vazut o bunica pe tv paprika, in emisiunea bunicute dulci care a facut aceasta prajitura. ea a spus ca e de pe vremea bunicii ei...tre sa fie f buna

elena1988 1

08.02.2011, 10:43

DanaColtor13 1

23.04.2019, 15:02

Da ,și eu am incercat-o și ceva nu e bine.Cantitatea de unt este egala cea defaina.Nu știu dece se dau retete greșite.Și asa ingredientele sunt scumpe

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alivanca bucovineana