Desert prajitura frantuzeasca cu mere

de Gherca Daniela in Prajituri, 25 Feb 2019 | 7464 vizualizari

 

Un desert minunat, bun si simplu facut in casa cu ingrediente la indemana fiecaruia!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • un varf cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau 1 plic zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 175 ml lapte
  • 1 lingura de cognac sau rom cu alcool
  • 3 mere mari
  • zeama de la 1 portocala
  • Pentru sosul de deasupra:
  • 300 ml smantana acrisoara (fermentata) de 20% materie grasa
  • 2 oua
  • 70 g zahar pudra
  • putina sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frantuzeasca cu mere:

 Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie.
Faina o amestecam cu praful de copt si le adaugam in bol, mixam bine la viteza mica pana devine o pasta omogena, pe urma turnam laptele in fir subtire si alcoolul, mixam pana obtinem o compozitie fina si omogena. Lasam deoparte pentru a ne ocupa de mere.
"Alcoolul din aluat ajuta la afanarea aluatului, el nu se va simti, deoarece se va evapora in cuptor."

      Curatam merele de coaja si le taiem feliute potrivite. Punem feliile de mar intr-un castron incapator si le stropim cu zeama de la o portocala.

     Tapetam o tava cu peretii detasabili de 26cm, pe fund cu hartie de copt si peretii cu unt moale, apoi presaram putin pesmet.
     Turnam aluatul in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 15 minute.
Cat timp se coace aluatul pregatim sosul:
      Smantana o amestecam cu ouale, zaharul, praful de sare si vanilia pana obtinem un sos omogen si fluid.
      Cand aluatul s-a copt partial, asezam un strat de mere in evantai, pe urma jumatate din sosul de smantana, din nou mere si restul de sos. ( Zeama de portocale o adaugam in sosul pentru a nu o arunca :) )

      Dam tava din nou la cuptor pentru 45-50 minute la 170°C pana devine aurie si rumena pe margini, iar sosul sa devina ca o budinca.

      Lasam prajitura sa se raceasca complet in tava, apoi o scoatem cu ajutorul unui cutit pentru a desprinde marginile si o pudram cu zahar pudra.

Foarte gustoasa!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de napolitana