Desert prajitura Lulu

de cristina1985 in Prajituri, 6 Mai 2017 | 1669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 70 g gris
  • 55 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g unt 82%
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf sare
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 350 g unt (150 g unt 82% ramas+200 g unt 65%)
  • 400 g (o cutie) de crema caramel din lapte condensat
  • esenta vanilie
  • Ornat:
  • 1 ciocolata amaruie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Lulu:

Blat:


Porniti cuptorul si setati-l la 175 grade Celsius.


Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea, zahar vanilinat, 1/2 din cantitatea de zahar si mixati pana cresc in volum si devin deschise la culoare. Se adauga mai intai uleiul, apoi untul topit (dar nu fierbinte !) in fir subtire ca la maioneza, in timp ce se mixeaza incet.


Se cerne deasupra faina, cacaua si praful de copt, iar la final, se adauga grisul si laptele.


Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul ramas (in ploaie). Treptat, adaugati albusurile spuma cu zahar, peste amestecul de galbenusuri si faina.


Se fac doua blaturi in tava de 36 x 22 cm (sa nu fie mai mare), timp de 12-13 minute, la 175 grade Celsius.


Crema: Untul se amesteca cu mascarpone si adaugati treptat crema de caramel (se gaseste pe internet).


Se pune pe primul blat 2/3 din crema, se asaza al doilea blat, se unge cu restul de crema si se rade ciocolata amaruie. Se tine la frigider cateva ore, pentru a se intari crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lulu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

26.05.2017, 06:19

Delicioasa!

kytz 1

26.05.2017, 12:56

Foarte reușită!

cristina1985 1

26.05.2017, 16:48

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc Fanta