Desert prajitura Mimoza

de Ina in Prajituri, 27 Oct 2012 | 60923 vizualizari

 

O prajitura delicioasa pe care am facut-o prima data in clasa a X-a, dupa o reteta preluata de la profesoara mea de chimie :D Gustul acestei prajituri compenseaza munca depusa! Reteta cu numarul 300 :)

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 ou
  • 100 g margarina Rama
  • o cana de zahar
  • o lingurita de bicarbonat
  • 4 linguri cu lapte
  • faina alba
  • Crema:
  • 200 g unt
  • o cana cu zahar farin
  • 250 ml de lapte
  • 4 linguri cu gris
  • o lingura cu esenta de fistic
  • In plus : gem de prune
  • Glazura:
  • 2 albusuri
  • o cana de zahar farin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mimoza:

Foile: Se pun ingredientele pe foc pana incep sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si se pune faina cat sa obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat. Intindem pe rand 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetate cu faina.


Crema: Frecam untul cu zaharul farin pana obtinem o spuma aerata. Separat, fierbem 250 ml de lapte cu 4 linguri de gris, obtinand un bulgare de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca, apoi incorporam bulgarele de gris in spuma de unt cu zahar, adaugand si o lingura cu esenta de fistic.


Asamblare: Peste prima foaie intindem jumatate din crema de gris si acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu un strat consistent de gem de prune. Asezam a treia foaie, acoperim cu cealalta jumatate din crema de gris peste care punem ultima foaie, pe care o glazuram.


Glazura: Frecam albusurile cu zaharul deasupra unui vas cu apa fiarta pana se leaga bine si obtinem o spuma alba, sticloasa si care nu curge de pe tel.


Intindem glazura fierbinte peste ultimul blat, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata. Cand glazura se intareste, acoperim prajitura cu o folie alimentara peste care asezam o placa dreapta ( un tocator, eventual ) si greutati, pentru uniformizarea cremelor si fragezirea mai rapida a foilor. Pastrarea greutatilor pe prajitura se face doar pentru 2-3 ore, dupa care prajitura se tine la rece inca 24 ore inainte de a se portiona.

 

TIPS-URI

1

Desi gemul de prune se preteaza cel mai bine la aceasta prajitura, el poate fi inlocuit cu orice alt tip de gem acrisor ( ex. de caise)

2

La realizare glazurii nu exagerati cu frecatul albusurilor pe baia de apa fierbinte, intrucat riscati sa se pietrifice si sa nu mai puteti intinde glazura pe prajitura . Eu asta am patit, de aceea am incercat sa salvez situatia cu fulgi de cocos presarati peste "gramajoarele" de glazura 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (124)

Cris2711 1

30.06.2013, 12:00

e beton praji asta a ta

Alexandra Burz 1

26.11.2013, 11:32

cat de bine arata...

claudiaO 1

26.11.2013, 11:44

arata bine tare..cred ca este foarte buna ...hmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Delicioasa