Desert prajitura Orion

de Ancutsa in Prajituri, 2 Apr 2017 | 1778 vizualizari

 

Prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de branza:
  • 5 albusuri + 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 cutii branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 1 praf de sare
  • Putina coaja de lamaie
  • Pentru sosul de piersici:
  • 7 piersici
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • in plus: 2 linguri de zahar
  • Pentru stratul de alune:
  • Cateva alune de padure
  • sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Orion:

 

 Sosul de piersici:

Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.

 Blatul:

Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 10 de minute, la foc mediu.

 Crema de branza:

Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta.

Separat, se amesteca intr-un vas adanc branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine.

 Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor, 30 de minute la foc mic.

 Stratul de alune:

Se pun pe foc mic intr-o craticioara, cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati, impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.

 Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.

 Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica!

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Orion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

03.04.2017, 17:12

Delicioasa!

Rocsi 1

03.04.2017, 19:39

Mmmm, vreau si eu!

Ancutsa 1

03.04.2017, 22:49

Va multumesc tare mult, m-am bucurat ca v-a placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam de biscuiţi cu ciocolată

ieri la 21:58

Varză a la Cluj pregătită la Slow Cooker

ieri la 21:03

Placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux 9

ieri la 21:03

prajitura furnicuta

de Lau 9

ieri la 19:34

Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau 9

ieri la 12:16

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si cacao