Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea

de Ancutsa in Prajituri, 30 Noi 2019 | 2617 vizualizari

 

Zilele trecute am primit o minunată surpriză de la Dr. Oetker și, deși plănuiam să fac o prăjitură în week-end, bucuroasă, am pregătit-o acum. Am ales pentru aceasta, foi cu cacao, cremă de vanilie și am mai pregătit și eu o cremă de cafea. Am decorat cu glazură de ciocolată, nucă măcinată și fulgi de cocos.

 

INGREDIENTE

  • Un pachet foi de cacao pentru prăjituri Dr. Oetker,
  • 1 plic Mix pentru cremă cu aromă de vanilie Dr. Oetker,
  • 150 g unt moale,
  • 250 ml lapte rece,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • 1 plic glazură Duo Dr. Oetker,
  • Fulgi de cocos, după gust,
  • Nucă măcinată, după gust
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea:

 

Cremele:

Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină.

Pentru crema de cafea, se înfierbântă frișca lichidă, apoi se dă de pe foc și se toarnă într-un vas de sticlă în care am mărunțit ciocolata. Se adaugă și cafeaua măcinată, se amestecă bine, se dă la congelator 10 minute (sau mai puțin) verificând des, să nu înghețe. Când s-a răcit, se bate cu mixerul până devine cremoasă.

Între timp, se scufundă plicul cu glazură într-un ibric cu apă fierbinte și se lasă până simțiți că s-a topit ciocolata.

 Montare și decor: se montează prăjitura pe un platou dreptunghiular astfel: foaie de cacao, jumătate din crema de vanilie, foaie de cacao, crema de cafea, foaie de cacao, cealaltă jumătate din crema de vanilie, apoi ultima foaie de cacao. Se toarnă glazura de ciocolată peste prăjitură, nivelând cu grijă. Trebuie să vă mișcați repede, pentru că glazura se încheagă foarte repede. Se presară fulgi de cocos și/sau nucă măcinată, în funcție de preferințele familiei :)

 

Timp de pregătire: 30 min

Porții: 16

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/prajitura-rapida-cu-foi-de-cacao.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

07.12.2019, 20:24

Gabytza

oanapl 1

21.12.2019, 21:31

Ce bunatate!

Ancutsa 1

22.12.2019, 21:05

Multumesc mult, Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata