Desert prajitura rapida cu iaurt si banane

de laura_n in Prajituri, 18 Oct 2015 | 29455 vizualizari

 

Uneori cele mai savuroase deserturi ies din ingrediente putine, usoare si fara a necesita coacere. Cazul de fata o dovedeste! Nu vin cu aceasta reteta ca fiind nemaivazuta, ci vin cu ea ca sa vedeti ce puteti face cu cateva ingredinte si in cat timp. Recunosc, nu a fost o prajitura mare, insa s-a dovedit a fi mult prea mica pentru apetitul teroristilor si, de ce sa nu recunosc, si pentru al meu :)))) Este foarte cremoasa, pufoasa, iar gustul de visine se contopeste cu gustul cremei fine. Cateva piscoturi, iaurt, zeama de compot, niste banane coapte, putina cacao si gata desertul.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu iaurt grecesc (400 gr)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 50 gr zahar pudra
  • 1/2 pliculet gelatina (5 gr)
  • 2 banane
  • piscoturi din comert
  • zeama compot visine
  • ornamente ciocolata
  • cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rapida cu iaurt si banane:

Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata.


Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat ornamente de ciocolata...cum altfel ?:))) Am pregatit o forma de copt, am asezat folie alimentara, am aranjat-o frumos in interior.


Am insiropat cateva piscoturi cu zeama de compot de visine. Am turnat jumatate din crema, am asezat pe mijloc doua banane intregi, evident curatate. Am turnat restul de crema. Am asezat deasupra cateva piscoturi, am insiropat. Am pus la frigider pana seara.


Am scos din forma prajitura, am pudrat cu putina cacao.


Am savurat o felie. Am...nu am regrete :)))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu iaurt si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

25.11.2015, 15:39

La fel de rapid se si termina

delia64 1

05.04.2016, 23:24

marcela1979 1

21.04.2016, 15:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si nuci