Desert prajitura rasturnata cu mere

de oanapl in Prajituri, 16 Ian 2021 | 2836 vizualizari

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 10 mere mari
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 125 g făină albă
  • pentru ornat (opțional):
  • 100ml frișcă lichidă
  • 30g zahăr măcinat
  • bombonele colorate
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu mere:

Se curăță merele de coajă, se taie în 4 și se scoate cotorul, apoi se feliază. Se pun în tava (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Se dă forma cu mere la cuptor pentru 20-25 de minute – la 180 C (cuptor preîncins). Merele trebuie să se înmoaie înainte de turna aluatul peste ele.
Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare cu puțină sare. Se adaugă zahărul măcinat și se continuă mixarea până când se obține o spuma tare și lucioasă. Se adaugă esența de vanilie și gălbenușurișe și se mai mixează câteva secunde. Se adaugă făina cernută și se încorporează cu grijă, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus. Aluatul este aerat si cremos.
Am scoate tava cu merele semicoapte din cuptor și se toarnă rapid aluatul peste ele. Se nivelează ușor cu o spatulă și se bagă tava înapoi în cuptorul încins.
Se coace prăjitura timp de 30 de minute tot la 180 C. Se testează cu scobitoarea.
Prăjitura trebuie răsturnată imediat ce se scoate din cuptor. Se acoperă tava cu platoul și se răstoarnă cu o mișcare hotărâtă.

După ce se răcește complet, se mixează frișcă cu zahărul și se ornează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Madalina Manole