Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 2 Ian 2020 | 2819 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
Hello si La muti Ani tuturor !!!!
Incep anul cu reteta Irinei gasita pe site-ul bucataras ;)  aici: 
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si-zmeura-59193.html
Am adaptat-o fara faina (deci fara gluten) si fara zahar adevarat (am pus indulcitor natural).
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si.html

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3-4 linguri de indulcitor natural érythritol (sau de zahar)
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g cacao
  • 30 gr de pudra de migdale + 1 lingurita de psillium bio (sau 3 linguri de faina)
  • 1 lingura de praf de copt
  • esenta vanilie

Pentru crema de mascarpone cu fructe de padure:

  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 100 g smantana lichida
  • 2 linguri de indulcitor natural + 10 picaturi de stevia cu aroma de migdale amare (sau 3 linguri de zahar +aroma dorita)
  • 180 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri de apa
  • 4 foi de gelatina

Pt. glazura:

  • 50 g ciocolata dark 85%
  • 60 g smantana lichida

decor: fructe de padure

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb):

Pregatiti intai  blatul de cacao:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.

Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia.

Amestecati albusurile spuma cu compozitia cu cacao.

Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/20 cm) si puneti la copt 18-20 de minute, in cuptorul deja incins la 180°C.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Pregatiti crema:

Bateti crema mascarpone cu  smantana si 'zaharul' pana obtineti o frisca care se tine bine.

Dati la rece.

Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.

Mixati fructele de padure. Puneti-le intr-o cratita cu apa si dati un clocot.

Luati de pe foc si incorporati gelatina scursa bine.

Amestecati bine si lasati sa se raceasca.

Cand s-a racit amestecati cu frisca si dati la rece.

Faceti-o in forma dorita. Am taiat  blatul  sa intre intr-o forma de chec tapetata cu film alimentar.

Peste blat am turnat crema cu fructe de padure si lasat tava in frigider peste noapte pentru a se intari bine crema.

A doua zi scoateti din forma si puneti pe un platou de prezentare.

Preparati glazura cu ciocolata:

Puneti pe foc smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici.

Lasati numai sa se topeasca ciocolata, nu fierbeti .

Luati de pe foc si amestecati bine.

Cu o lingura sau cu un posh decorati prajitura.

 Dati la rece pentru a se intari si glazura.

Decorati cu fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lucy2002 1

04.01.2020, 09:27

Ce buna!

dantes 1

04.01.2020, 11:01

Super!

Rocsi 1

04.01.2020, 19:46

Sunt asa minunate prajiturile cu crema de fructe de padure! Mmmm, deja mi s-a facut pofta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata