Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 2 Ian 2020 | 1173 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
Hello si La muti Ani tuturor !!!!
Incep anul cu reteta Irinei gasita pe site-ul bucataras ;)  aici: 
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si-zmeura-59193.html
Am adaptat-o fara faina (deci fara gluten) si fara zahar adevarat (am pus indulcitor natural).
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si.html

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3-4 linguri de indulcitor natural érythritol (sau de zahar)
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g cacao
  • 30 gr de pudra de migdale + 1 lingurita de psillium bio (sau 3 linguri de faina)
  • 1 lingura de praf de copt
  • esenta vanilie

Pentru crema de mascarpone cu fructe de padure:

  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 100 g smantana lichida
  • 2 linguri de indulcitor natural + 10 picaturi de stevia cu aroma de migdale amare (sau 3 linguri de zahar +aroma dorita)
  • 180 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri de apa
  • 4 foi de gelatina

Pt. glazura:

  • 50 g ciocolata dark 85%
  • 60 g smantana lichida

decor: fructe de padure

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb):

Pregatiti intai blatul de cacao:


Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.


Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia.


Amestecati albusurile spuma cu compozitia cu cacao.


Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/20 cm) si puneti la copt 18-20 de minute, in cuptorul deja incins la 180°C.


Lasati sa se raceasca si demulati.


Pregatiti crema:


Bateti crema mascarpone cu smantana si 'zaharul' pana obtineti o frisca care se tine bine.


Dati la rece.


Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.


Mixati fructele de padure. Puneti-le intr-o cratita cu apa si dati un clocot.


Luati de pe foc si incorporati gelatina scursa bine.


Amestecati bine si lasati sa se raceasca.


Cand s-a racit amestecati cu frisca si dati la rece.


Faceti-o in forma dorita. Am taiat blatul sa intre intr-o forma de chec tapetata cu film alimentar.


Peste blat am turnat crema cu fructe de padure si lasat tava in frigider peste noapte pentru a se intari bine crema.


A doua zi scoateti din forma si puneti pe un platou de prezentare.


Preparati glazura cu ciocolata:


Puneti pe foc smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici.


Lasati numai sa se topeasca ciocolata, nu fierbeti .


Luati de pe foc si amestecati bine.


Cu o lingura sau cu un posh decorati prajitura.


Dati la rece pentru a se intari si glazura.


Decorati cu fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lucy2002 1

04.01.2020, 09:27

Ce buna!

dantes 1

04.01.2020, 11:01

Super!

Rocsi 1

04.01.2020, 19:46

Sunt asa minunate prajiturile cu crema de fructe de padure! Mmmm, deja mi s-a facut pofta!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro