Desert prajitura turnata cu mere de vara

de mirela0911 in Prajituri, 5 Aug 2018 | 14928 vizualizari

 

Am primit mere de vara si am zis sa incerc mai multe feluri de prajitura cu mere, ca sa mai schimbam meniul, sa nu ne plictisim de acelasi fel de prajitura. Pe una din ele v-am adus-o zilele trecute, acum va aduc o prajitura care se topeste in gura de frageda si buna ce e! :X 
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Sava! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 oua mari
  • un praf de sare
  • 9 lg zahar
  • 9 lg lapte
  • 9 g ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 10 mere de vara dulci
  • 2-3 lg de zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt scortisoara macinata
  • 1/2 lgt coaja rasa de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu mere de vara:

Umplutura: Se spala merele, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pune pe foc intr-o cratita, impreuna cu zaharul (dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele) si se lasa la calit la foc mediu, pana scade puti zeama care o lasa. La final se adauga scortisoara si coaja de lamaie. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit. 

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu praful de sare, zaharul vanilat si zaharul. Se mixeaza bine pana se dizolva tot zaharul si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se omogenizeaza. La final se pune faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine.

Se tapeteaza o tava de dimensiunile 21x24 cm cu ulei si faina. Se toarna jumatate din aluat in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 10 minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate tava din cuptor, se toarna merele, se niveleaza, apoi se pune restul de aluat pe toata suprafata. Se niveleaza usor si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se poate pudra cu zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dublati cantitatile daca doriti sa coaceti prajitura intr-o tava mai mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

cristinutanicolita 1

10.08.2018, 23:19

Parfumata!

Panacris 1

01.07.2020, 20:20

mihaelar63 1

01.07.2020, 22:40

Foarte buna praji !!! Cu mere este in topul preferintelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata, cu visine din compot