Desert prajitura una bucata 20-19

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2019 | 3235 vizualizari

 

Pai stiti si voi ca poti sa faci din ''rahat bici si poate sa si trosneasca'' iar daca mai are si gust e de bine.....banane, clementine, piscoturi, ciocolata, bomboane bounty, frisca naturala si altele....si uite asa mi-am facut de lucru.......

 

INGREDIENTE

  • Blat ( forma de tarta 24 cm )
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 70 g unt cu 80% grasime
  • Sirop
  • 2 plicuri cu cappuccino clasic
  • 200 ml apa
  • cca 10 piscoturi cu cacao
  • Crema
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 60 g bomboane bounty
  • 200 ml frisca nendulcita LaDorna
  • 2 banane coapte bine -cca 300 g
  • Pentru frisca
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri zahar pudra
  • Decor
  • felii de clementine
  • fondant
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura una bucata 20-19:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si untul topit le mixam pana se topeste zaharul, adaugam faina si omogenizam, la final incorporam albusurile batute bine, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de tarta cu fund detasabil pe care am uns-o cu unt topit si tapetat-o cu faina, am turnat aluatul si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Fiind un blat subtire se coace destul de repede. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Frisca : Smantana dulce foarte rece impreuna cu zaharul pudra se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca ferma. Se lasa la rece pana asamblam prajitura.

Crema, Ciocolata cu lapte si bomboanele bounty se pun intr-un vas de inox impreuna cu frisca neindulcita si se pune pe baie de abur pana se topeste ciocolata, se da la rece 3 ore. Apoi se mixeaza bine impreuna cu bananele coapte, se adauga si 2-3 linguri de frisca.

Sirop : Fierbem apa apoi amestecam cu cele 2 plicuri cu cappuccino. Lasam sa se raceasca.

Asamblare : Blatul racit il asezam pe un platou, intepam cu un bat de frigaruie suprafata blatului apoi insiropam cu cappuccino. Intindem un strat de crema, apoi asezam piscoturile inmuiate in cappuccino, pe margine punem un strat de frisca, iar in mijloc crema.  Ornam pe margine cu bucatele de clementine,  aruncam asa la smecherie niste fondant si cam asta e tot, lasati la rece si daca aveti rabdare mancati a doua zi.Nu intrati in panica daca va ramane crema, o puneti frumos intr-un pahar, cu bucatele rupte din piscot , cu frisca si  niste fructe, ce aveti la indemana si savurati cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura una bucata 20-19" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa alb-negru