Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata

de FlaviaD in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 3108 vizualizari

 

Acesta este un desert „pretentios” si elegant, pe cat de bun pe atat de aratos. Este un desert rece potrivit unei situatii deosebite. Datorita elegantei aduse de catre lichiorul de ciocolata, cu siguranta va veti incanta musafirii. Iar daca nu aveti musafiri in meniu, sunt convinsa ca va veti delecta si singuri cu desertul acesta fistichiu si cu un film bun :P

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar brut
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura de faina
  • unt
  • zmeura
  • lichior de ciocolata
  • esenta de vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata:

Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele. Cand s-au omogenizat, am pus totul pe foc si am procedat intocmai unei budinci de casa. Am amestecat cu lingura pana ce s-a inchegat bine si am oprit focul. Pentru volum si „finete” am adugat si cateva cuburi de unt.

Am dat la frigider pentru cateva ore. Se poate servi rece de la frigider sau ca o veritabila inghetata, direct din congelator. Cu alte idei si pisici racoritoare va astept pe www.gatituleojoaca.net :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si crema de vanilie