Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti

de RODIMUR in Dulciuri, 8 Iun 2017 | 6145 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
După ce am postat în urmă cu ceva timp rețeta pentru păpanași fierți, a venit vremea să prezint și papanașii prăjiți. Dacă papanașii fierți sunt dietetici și sănătoși, papanașii prăjiți sunt mai buni, mai parfumați și mai pufoși. E o rețetă pe care o fac destul de des, pentru că ne plac acești papanași, pentru că sunt buni de pus la pachet și pentru că săptămânal cumpăr din piață produse lactate.
La noi în zonă papanașii se fac ca niște chiftele. Fiind pufoși (dar consistenți), dulci și parfumați, acești papanași se mănâncă așa cum sunt, ca atare, fără smântână sau dulceață, pentru că au tot ce trebuie...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 grame brânză de vaci
  • 4-5 linguri de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 vărf de cuțit de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 7-8 linguri de făină albă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • făină pentru modelat papanașii
  • ulei pentru prăjit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina, puțin câte puțin, amestecând cu atenție să nu se formeze cocoloașe.

Se formează papanașii (ca niște chiftele) și se pun pe planșetă, până se adună mai mulți.

Se încinge uleiul în tigaie și apoi se pun la prăjit papanașii, dar la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos. Când uleiul scade în tigaie, trebuie completat, în caz contrar există riscul ca papanașii să se ardă. Se scot papanașii prăjiți cu o paletă și se pun într-un vas în care s-a pus hărtie absorbantă, care va prelua excesul de ulei.

Se servesc calzi, sau reci.

TIPS-URI

1

Dacă brânza nu este bine scursă, va trebui să suplimentați cantitatea de făină, pentru ca papanașii să nu fie prea moi.

2

Pregătiți pe planșetă mai mulți papanași pentru prăjit, ca să nu se ardă uleiul degeaba, cu puțini papanași.

3

Formați alți papanași în timp ce-i prăjiți pe cei din tigaie, pentru a-i înlocui pe cei care sunt gata. Între timp, supravegheați cu atenție ce se întâmplă în tigaie, să nu ardeți papanașii.

4

Încingeți uleiul în tigaie, înainte de a prăji papanașii, dar prăjiți-i la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos.

5

Completați ulei în tigaie, atunci când scade, pentru ca papanașii să nu se ardă.

6

Pentru ca papanașii să se rumenească frumos și să nu se ardă, nivelul de ulei din tigaie trebuie să ajungă la jumătatea papanașilor.

7

În vasul în care scoateți papanașii prăjiți, puneți prosoape de bucătărie din hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara coca