Desert rulada de portocale

de cristeena20 in Prajituri, 9 Ian 2019 | 2911 vizualizari

 

O reteta tipica portugheza-usor de facut si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 450 gr zahar
  • 1,5 lingura faina
  • 1,5 portocale
  • 75 gr margarina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada de portocale:

Pregatim o tava de cuptor patrata sau putem folosi tava dreptunghiulara-dar nu vrem sa fie prea inalta baza ruladei. Deci cu ajutorul de putina margarina pusa din loc in loc pe fundul tavii pune hartie de copt.

Intr-un bol punem zaharul si dam pe razatoare portocalele ; pentru a augmenta aroma de portocale, amestecam cu varful degetelor zaharul cu coaja de portocale; amestecam apoi cu faina si punem sucul stors de la portocale. Adaugam treptat ouale-nu batem sa nu devina spumos-amestecam doar cu un tel pana incorporam toate ouale. La final punem margarina sau untul topit. Textura e livhida-ca la o budinca.

Turnam cu grija in tava care are hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 230ºC.

Cand a prins culoare si s-a mai intarit scoatem din cuptor si inrolam cand inca e calda. Pe masa de lucru intindem o hartie de copt , presaram cu zahar tos si rasturnam rulada cu partea superioara peste zaharul de pe hartie. Scoatem hartia in care s-a copt si cu ajutorul hartiei dedesubt rulam, formand o rulada. Aveti grija ca textura e destul de fragila. Ca o budinca mai solida. Odata rulata se impacheteaza in aceeasi hartie si o pastram la frigider. Dupa cateva ore doar sau a doua zi o scoatem si o decoram. Se taie felii  si o servim rece. O sa adorati gustul de budinca de oua cu parfum intens de portocale.

In Portugalia e una din retetele tipice facute de Craciun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Alba ca Zapada