Desert rulouri cu crema de naut

de Lau in Dulciuri, 5 Apr 2018 | 2271 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Rulouri
  • 250 g untura
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • zeama si coaja de la 1/2lime
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 700 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 1 conserva naut
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml frisca
  • Uns
  • 1 ou
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de naut:

Rulouri-intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam untura (la temperatura camerei), mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam laptele, sarea, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime, esenta, amestecam cu o paleta, adaugand treptat faina.

Cand nu mai putem amesteca cu paleta, incepem sa framantam cu mana pana rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata, taiem fasii de cca 1 cm latime, fiecare fasie de aluat o rulam pe forma.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca 20-25 min la 180 grade C.

Cand sunt gata, le scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Crema de naut-intr-un ibric punem apa cu zaharul la fiert pana ce se topeste.

Nautul scurs bine de zeama il pisam cu blenderul, adaugam cacao, zaharul vanilat, amestecam dupa care adaugam siropul racit putin, esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza.

La final adaugam frisca mixata si amestecam unsor pana ce se omogenizeaza.

Umplem rulourile cu crema (pe care am pus-o intr-o punga si am taiat un colt).

TIPS-URI

1

pentru crema m-am inspirat de pe blogul Bucataresele vesele

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de naut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana