Desert rulouri fragede cu mac

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mai 2018 | 9153 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul fraged:

  • 270 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 ou mare de casa
  • 160 gr. smantana grasa
  • 200 gr. unt 60% grasime
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar

Umplutura de mac:

  • 150 ml lapte
  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 150 gr. mac trecut prin rasnita
  • 30 gr. gris

In plus cca 50 gr. zahar vanilat cu aroma de vanilie pentru pudrat

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri fragede cu mac:

Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde.

Laptele il punem la foc mic intr-o craticioara impreuna cu zaharul.

Adaugam macul rasnit, amestecam si lasam sa fiarba cca. 5 minute, dupa care turnam grisul in ploaie si amestecam repede avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Acest amestec se va ingrosa repede, oprim focul si lasam la racit.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in trei parti.

Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata asa incat sa capete forma aproximativ dreptunghiulara.

La margine asezam in strat uniform compozitie de mac si gris (vezi foto), apoi rulam foaia si taiem rulourile, folosind un cutit cu lama subtire.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem la temperatura de 160 grade C, folosind totodata si functia de coacere cu ventilatie.

Dupa ce se rumenesc usor, le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar pudra vanilat si dupa ce se racesc, servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri fragede cu mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura catifea