Desert rulouri mixte

de Adele in Dulciuri, 19 Noi 2020 | 1525 vizualizari

 

Daca tot am primit dovleac, m-am pus la joaca :)
Nu sunt clasicile placinte cu aluat pufos, am testat ceva mai diferit cu un aluat subtire si crocant plus multa umplutura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 100 ml lapte,
  • 1 ou,
  • 80 gr unt.
  • 80 gr zahar,
  • 250 -300 gr faina.
  • esenta de vanile
  • coaja de lamie si portocala
  • 5 gr drojdie uscata.
  • un varf de sare.
  • Pentru umpturi :
  • 250/300 gr de dovleac
  • 3/4 mere
  • 3 linguri cu zahar,
  • 2 linguri cu ulei .
  • scotisoara.
  • Dulceata de cirese
  • miez de nuca
  • rom
  • 2 biscuiti simpli
  • 2 linguri de cacao
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri mixte:

Se incepe cu pregatirea aluatului, intai se incalzesclaptele si untul impreuna,intr-un vas se amesteca oul cu zahar ,treptat se adauga laptele cald si untul topit,aromele dupa gust si drojdia dizolvata in putina apa calda sau lapte,dupa care se incorporeaza faina ,pana se formeaza coca ,dupa care se transfera pe masa de lucru si se framana bine.Aluatul obtinut se pune la crescut ,acoperit cu un prosop pentru 120 de  minute.

Intre timp se pregatesc umplutuirle:

Se curata si se da pe razatoare dovleacul,se amesteca cu 3 linguri de zahar si doua de ulei ,vanilie si scortisoara,se pune la foc lent pana se caramelizeaza ,in jur de 10 minute.

La fel se procedeaza si cu merele,daca sunt dulci este deajuns doar o singura lingura cu zahar.

Pentru ultima compozitie se pune intr.un vas 3 linguri de dulceata (cirese,prune ,ce preferiti mai mult) 2 linguri miez de nuca macinat,doua linguri de cacao amara ,esenta de rom si biscuitii sfarmati ,se amesteca totul si se lasa la rece.

Se i-a aluatul ,se imparte in trei parti ,din fiecare parte se face un sul din care taiem bucati de de 3 cm ,le facem bile si le intindem foarte subtire incercand sa le dam o forma patrata,la intern se fac taietui tip fasaii ,dar fara a taia bordul final ,se pune umplutura pe gicare si se ruleaza ,incercand sa sigilam cat mai bine ,astfel in coptura sa nu iasa compozitia,se aseaza pe o tava cu harite ,se pot unge cu ou sau lapte cu miere ,se dau la cuptorul preincalzit la 180 ° C pentru 25 de minute,se scot se pudreaza cu zahar si se servesc .

TIPS-URI

1

Un alt tip de umplutura poate fi: tableta de ciocolata neagra ,se rupe in 3 patratele si se asaza pe aluat ,se ruleaza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri mixte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Adele 1

30.11.2020, 21:43

Ruxy

RuxyRux 1

30.11.2020, 21:44

Ruxy te imbratiseaza cu mare drag Adele fotomodel!

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac