Tarta frangipane cu smochine

de mihasara in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 75 g migdale
  • 75 g  unt
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 8-10 smochine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frangipane cu smochine:


  1. Lasam aluatul sa se dezghete in frigider.

  2. Pregatim frangipane-ul, punanad migdalele intr-o tava si o dam la cuptor pana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara coaja si mi-a iesit deschisa la culoare crema.

  3. Punem in robot migdalele cu zaharul si mixam.

  4. Adaugam untul la temperatura camerei si oul si mixam iar pana devine omogeana compozitia.

  5. Asezam aluatul pe hartie de copt, in tava si intindem frangipane-ul peste aluat.

  6. Spalam smochinele si le taiem in sferturi.

  7. Le asezam peste frangipane, presaram un pic de zahar peste smochine si pe marginea aluatului pe care l-am indoit spre centru.

  8. Radem putina coaja de lamaie si dam la cuptor care trebuie sa fie incins, setat la 180 de grade.

  9. Este gata cand s-a rumenit usor.

  10. Mie imi place foietajul mai rumenit si il "uit" putin in cuptor.

  11. Este foarte buna si calda dar si rece.

  12. Se poate servi ca atare sau cu inghetata de vanilie sau frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

20.01.2016, 18:07

mirela0911 1

20.01.2016, 20:32

O felie as servi!

Rocsi 1

21.01.2016, 19:19

Arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca