Tarta frangipane cu smochine

de mihasara in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 75 g migdale
  • 75 g  unt
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 8-10 smochine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frangipane cu smochine:


  1. Lasam aluatul sa se dezghete in frigider.

  2. Pregatim frangipane-ul, punanad migdalele intr-o tava si o dam la cuptor pana se rumenesc usor. Din pacate eu am avut migdale fara coaja si mi-a iesit deschisa la culoare crema.

  3. Punem in robot migdalele cu zaharul si mixam.

  4. Adaugam untul la temperatura camerei si oul si mixam iar pana devine omogeana compozitia.

  5. Asezam aluatul pe hartie de copt, in tava si intindem frangipane-ul peste aluat.

  6. Spalam smochinele si le taiem in sferturi.

  7. Le asezam peste frangipane, presaram un pic de zahar peste smochine si pe marginea aluatului pe care l-am indoit spre centru.

  8. Radem putina coaja de lamaie si dam la cuptor care trebuie sa fie incins, setat la 180 de grade.

  9. Este gata cand s-a rumenit usor.

  10. Mie imi place foietajul mai rumenit si il "uit" putin in cuptor.

  11. Este foarte buna si calda dar si rece.

  12. Se poate servi ca atare sau cu inghetata de vanilie sau frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

20.01.2016, 18:07

mirela0911 1

20.01.2016, 20:32

O felie as servi!

Rocsi 1

21.01.2016, 19:19

Arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta delfin cu capsuni si banane