Desert rustic -MALAI DULCE

de Sidy in Prajituri, 31 Ian 2011 | 8129 vizualizari

 

Reteta este luata de pe blogul lui Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani malai fin- nu grisat
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1oo ml ulei
  • 1 cana iaurt(sana)
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • eu am mai adaugat:
  • scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rustic -MALAI DULCE:

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma , incorporandu-le incet cu lingura cu miscari line de jos in sus.
Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt si rasturnam compozitia prajiturii.
O dam la cuptorul dinainte incins pina face crusta aramie deasupra.
Prajitura lasa la racit si apoi se taie.
Sau asa fierbinte se rastoarna peste ea un sirop facut dintr-o cana cu apa , 3 linguri zahar care se lasa sa dea in clocot. Se adauga in sirop esenta de rom, dupa ce siropul a fiert.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Puteti alege varianta servirii prajiturii in ambele feluri , asa cum am facut si eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rustic -MALAI DULCE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce