Desert savarine dospite

de Valclaudia in Prajituri, 4 Aug 2018 | 3248 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie proaspata si un plic de drojdie uscata
  • 150 gr. zahar tos
  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 70 ml ulei

Siropul:

  • 750 ml apa plata
  • 350 gr.zahar tos
  • 2 esente de rom

In plus:

  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 2 plicuri gelatina rosie din comert (cu gust de capsuni am avut eu) + 4 linguri zahar+450ml apa plata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine dospite:

Drojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator.

Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta.

Mixam si obtinem un aluat lipicios, mult mai consistent decat cel pentru clatite. 

Lasam aluatul acoperit cca 15 minute.

Preincalzim cuptorul la 185 grade Celsius.

Asezam formele pentru briose din silicon in tava cuptorului, apoi repartizam compozitie cu lingura in fiecare forma, trebuie sa le umplem doar la 3/4 din capacitate pentru ca se vor umfla mult in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se rumenesc briosele si devin aramii.

Scoatem tava din cuptor, apoi briosele din forme, le asezam pe un gratar si le lasam la racit complet.

Intre timp punem apa cu zaharul la fiert, lasam pana se topeste complet zaharul, luam recipientul de pe foc si adaugam cele doua stictute esenta de rom. Lasam siropul la racorit.

Taiem capacele brioselor (pentru a le trasforma in savarine), apoi le trecem rapid prin sirop si le asezam pe hartiute pentru briose.

Batem cu mixerul frisca vegetala pana obtinem consistenta dorita, o trasferam apoi intr-un posh si umplem savarinele. Asezam capacelul peste fiecare savarina si dam tava la rece.

Gelatina rosie cu gust de capsuni (pentru tarte!) se dilueaza in 50 ml apa rece.

Apa ramasa se pune intr-un ibric impreuna cu zaharul si se lasa sa dea in clocot.

Turnam apoi in fir subtire gelatina diluata si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.

Cand aceasta capata consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se lasa cca 5 minute la racorit.

Scoatem tava cu savarine din cuptor si le decoram din belsug cu gelatina calduta spre rece.

Dam din nou tava la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

06.08.2018, 13:01

Delicioase!

xana 1

06.08.2018, 22:39

Una din deserturile mele preferate!

Gheorghita_T 1

17.08.2018, 06:28

Arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert mini savarine reinterpretate, cu ciocolata si amaretto