Prajitura "Albinita"

de Geanina87 in Prajituri, 30 Iun 2013 | 33392 vizualizari

 

M-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 g faina
  • 180 g zahar
  • 80 g margarina
  • 4 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 1 ou
  • Crema:
  • 80 g gris
  • 250 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Albinita":

FOI: Intr-o cratita punem pe foc mic mierea, zaharul si margarina si lasam atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se adauga putin cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam si oul cu cele 2 linguri de lapte si framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4. Intindem 4 foi (le intepam cu furculita ca in poza) pe care le coacem la 180° pe dosul tavii tapetate cu hartie de copt pana cand se rumenesc usor pe margini.


CREMA: Laptele,zaharul si mierea se pun intr-un vas pe foc, iar cand incep sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca repede. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se da deoparte, iar cand ajunge la temperatura camerei se adauga untul moale si esenta si se mixeaza 1 minut la viteza mare.


ASAMBLARE: Prima foaie, 1/2 din crema de gris, a II-a foaie, dulceata, a III-a foaie, crema de gris ramasa si iar foaie. Se lasa prajitura peste noapte (eu am pus si putina greutate peste ea, mai exact 4 carti).


Se serveste pudrata cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Albinita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Geanina87 1

30.06.2013, 19:47

Dia

alilianaa 1

09.09.2013, 08:35

super delicioasa..

Geanina87 1

09.09.2013, 11:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de lamaie