Desert strudel cu dovleac si nuca

de Ksenya in Dulciuri, 7 Mar 2017 | 3016 vizualizari

 

O reteta de post foarte rapida, pentru un desert sanatos si satios. Ideal pentru pachetel sau ceai. Aluatul moale si fraged, dovleacul aromat cu anason. Imi place mult reteta asta.
 
 

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 560 grame faina de moara
  • apa calda
  • 2 lingurita ulei
  • o lingurita otet
  • 2 g sare
  • umplutura:
  • 1 kg dovleac pentru placinte curatat de coaja si seminte, dat prin razatoare
  • 1/2 lingurita praf anason
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri cu varf nuci macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu dovleac si nuca:

Pregatim aluatul, amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute.

Pregatim umplutura. Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a lasat putina zeama, atunci adaugam grisul, daca nu aveti lichid mult, atunci sariti peste acest pas.

Impartim aluatul in bile egale. Cantitatile de mai sus sunt pentru 4 strudele, eu am facut portie dubla si un pic. Intindem fiecare bila cat mai subtire posibil. Puteti folosi prosop special pentru intins, pe o planseta sau pe o bucata de musama. Cum v-ati obisnuit. Nu uitati sa infainati suprafata mai intai. Pe foaia intinsa, presaram nuca macinata pe toata suprafata, apoi dovleacul. Rulam aluatul pana la capat si-l transferam intr-o tava tapetata cu hartie. Punem la cuptor pentru 25 minute, la 180 grade C, pana capata aluatul o culoare usor aramie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cerneti faina, inainte de a framanta aluatul.

2

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

3

Umplutura trebuie sa fie pusa in straturi, pentru a avea o culoare mai intensa a dovleacului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu dovleac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

09.03.2017, 08:10

Multumesc de trecere! Kitz,sare 2 grame,am modificat

kytz 1

10.03.2017, 10:14

Mulțumesc și eu pentru răspuns !

Rahela Velicu 1

14.08.2017, 20:28

Woow!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

COVRIGI POLONEZI

ieri la 14:05

Reteta de prajitura de Februarie

pe 05.02 la 20:48

Reteta de paine fara framantare

pe 05.02 la 20:02

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2141 puncte

oanapl

1030 puncte

Rocsi

828 puncte

dantes

721 puncte

 Merisor

700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos