Desert tarta cu ciocolata si caramel

de Criss in Prajituri, 11 Mai 2017 | 588 vizualizari

 

De cand am descoperit reteta de caramel, facut de Gaby, m-am indragostit efectiv de el. Deja am facut caramel de 4 ori. L-am folosit la diferite retete si recunosc ca am mai bagat si eu lingurita in borcan...Pentru azi, am o tarta cu ciocolata si caramel, o combinatie absolut irezistibila. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crusta:
  • 250 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 oua
  • 1 lingura lapte rece (optional)
  • Ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata neagra (Primola) 
  • 200 ml smantana pentru frisca (Pilos)
  • Ingrediente: 
  • 200 g zahar 
  • 50 g unt 
  • 200 ml frisca lichida Pilos 
  • 2-3 cristale sare roz de Himalaya
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata si caramel:

Intr-un vas, se pune faina si zaharul pudra si se amesteca. Se adauga untul rece, de la frigider, taiat in bucati si cu varfurile degetelor se amesteca pana cand capata un aspect de firimituri. Se adauga oul si se framanta doar atat, cat sa se lege aluatul. Daca e cazul, se adauga o lingura de lapte rece. Aluatul nu trebuie framantat prea mult, pentru a nu deveni elastic. Se inveleste apoi in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Intre timp, se poate pregati caramelul, cu precizarea ca pentru aceasta reteta, caramelul trebuie sa fie putin mai gros, deci trebuie fiert cu cateva minute in plus. Eu l-am avut pregatit inainte. Dupa o ora de stat in frigider, aluatul se scoate, se intinde intr-o foaie rotunda si se pune intr-o forma/tava de tarta. Se inteapa cu furculita pentru a evita umflarea din timpul coacerii si se coace pana devine usor aurie. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune caramelul si deasupra, crema de ciocolata. Se pudreaza cu cacao si se pune in frigider pana se intareste crema. Pentru crema ganache, se pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu smantana lichida intr-un vas, pe baie de aburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema fina. Intr-o cratita cu maner mai lung, se pune zaharul si se topeste pana se caramelizeaza. Trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Atentie, sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Dupa ce tot zaharul s-a caramelizat, se ia cratita de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana se topeste tot untul. Se adauga si frisca lichida. In acest moment, caramelul se va intari. Nu va speriati, isi revine. Se pune vasul inapoi pe foc mic si se fierbe sosul, amestecand in continuu timp de aproximativ 10 minute. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga cristalele de sare. Puteti adauga si mai multa sare, daca va place caramelul sarat. Eu il prefer fara sare. Se pastreaza in borcan, in frigider, pana la doua saptamani. Eu va garantez ca nu rezista nici doua zile, dar asta e deja alta poveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

kytz 1

15.05.2017, 16:57

Waw!!!!!

miki_a 1

18.07.2017, 17:10

WAW!!!! Ce deliciuuuuuuuuuuu!

Criss 1

29.07.2017, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune