Desert tarta cu cirese si nuca de cocos

de Lau in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 3 linguri untura
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 400 g faina
  • coaja de portocala
  • esenta de portocala
  • Umplutura
  • 1 kg cirese fara samburi
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri zahar
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita miere de albine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cirese si nuca de cocos:

Aluat-intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute, esenta. Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini.


Invelim in folie si dam la rece 30 minute.


Impartim aluatul in 2. Intindem o foaie rotunda, asezam in tava tapetata cu hartie de copt, intepam cu furculita si adaugam ciresele amestecate cu zaharul si amidonul, stafidele si nuca de cocos.


Intindem a 2 foaie, taiem fasii de cca 1 cm latime, asezam deasupra ca un grilaj.


Ungem cu oul batut cu laptele, dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumeneste deasupra.


Cand este calda, ungem cu miere de albine si pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dantes 1

07.07.2017, 11:44

Buna!

Rocsi 1

07.07.2017, 20:38

Tarte din astea as manca zilnic!

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:06

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Madelene