Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
concurs - "tarte si placinte rumenite si iscusite"
Tarta cu lamaie este preferata baiatului meu.
Iata o varianta cu fructe de padure facuta pentru invitatul meu canadian de 12 ani.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/tarta-cu-lamaie-si-fructe-de-padure.html
Pentru aluat:
Pentru Lemon Curd (fără unt):
Pentru decor:
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se incheaga rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigider într-un borcan etans.
Se prepară aluatul:
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta.
Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de tarta.
Înțepați cu o furculiță fundul formelor.
Se dau la cuptor si se coc 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 ° C până se rumenesc.
Lăsați să se răcească.
Montare :
Se pune crema pe baza de tartă.
Se decoreaza cu fructe si cu Marshmallows.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult