Desert tarta cu mere caramelizate si frisca

de Moni_alex in Prajituri, 3 Mar 2018 | 3142 vizualizari

 

O prajitura cu aroma de mere si zahar caramelizat

 

INGREDIENTE

  • 1.5kg de mere
  • 5 oua
  • 125 g zahar tos + 250 g zahar pentru caramel
  • 125 g faina
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina alba
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 70 g unt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri de zahar pudra
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere caramelizate si frisca:

Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic  pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a topit zaharul am tapetat bine cu siropul format laturile si fundul cratitei. Am lasat la rece pana cand zaharul caramelizat s-a intarit si a inceput sa pocneasca.

Merele le-am spalat bine, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii mai groase.

Am asezat in cratita peste zaharul intarit un strat de felii de mar in cerc, am pus cateva bucatele de unt, am adaugat un alt strat de felii de mar si deasupra cateva cubulete de unt si am presarat putina scortisoara.

Am bagat cratita cu mere in cuptorul preincalzit la foc potrivit si am lasat aproximativ 35-40 min pana s-au inmuiat si s-au copt pe jumatate.

Pentru blat am pregatit o compozitie de pandispan: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu telul cu un praf de sare, se adauga zaharul lingura cu lingura pana rezulta o bezea tare, se adauga apoi si zaharul vanilinat. Galbenusurile se adauga unul cate unul pana si se bat cu telul pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga faina cernuta putin cate putin si se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn.

Dupa ce  merele s-au inmuiat, se scot din cuptor se adauga repede compoztia de pandispan si se niveleaza cu spatula.

Tarta se baga in cuptor si se lasa la copt aproximativ 40-45 minute pana cand pandispanul este copt si se desprinde de margini.

Dupa ce s-a copt tarta se scoate din cuptor si se rastoarna imediat pe un platou.

Se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se bate cu mixerul pana se intareste si se adauga 1-2 linguri de zahar pudra si se mai mixeaza putin la viteza mica.

Dupa ce s-a racit tarta se orneaza cu frisca.

Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate face fara frisca si se serveste cu inghetata de vanilie

2

am folosit mere ionatane

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Banana bread