Desert tarta cu mere, nuci si stafide

de oanapl in Prajituri, 16 Mar 2017 | 831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 370 g faina
  • 40 g zahar
  • 100 ml smantana
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 8 mere
  • 5 linguri zahar brut
  • zeama de lamaie
  • 50 ml apa
  • 50 g nuci
  • 20 g stafide
  • 1 lingura scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere, nuci si stafide:

Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.

Speli merele, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de lamaie si le pui la calit cu apa si 5 linguri de zahat brut, pana cand scade apa si merele se inmoaie. Spre final, adaugi stafidele si nucile.

Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Din 2/3 din cantitatea de aluat, intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.

Torni compozitia de mere si tai surplusul de aluat.

Intinzi aluatul ramas si tai fasii late de 3-4mm si le impletesti cate 3, apoi le asezi ca un grilaj peste compozitia de mere.

Introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 40-45 de minute. Cand este gata tarta, o scoti, o lasi sa se racoreasca bine si apoi o tai felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

18.03.2017, 08:32

ce frumoasa-i impletita!

oanapl 1

18.03.2017, 12:28

Multumesc!

Rocsi 1

18.03.2017, 19:16

Delicioasa, delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata