Desert tarta cu mere si crema de smantana

de oanapl in Prajituri, 14 Mar 2017 | 1266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina + 2 linguri faina
  • 300 ml smantana
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 6 mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crema de smantana:

Pui intr-un bol, faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.

Speli merele, le tai jumatati si le cureti de samburi, apoi le tai felii foarte subtiri.

Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.

Pui feliile de mere in tava, distribuindu-le uniform pe toata suprafata.

Intr-un bol, amesteci 200 ml de smantana cu zaharul, zaharul vanilat, oul  si 2 linguri de faina. Torni uniform acest amestec peste merele din tava.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoti si o lasi sa se racoreasca bine, apoi o tai felii. 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bunica 1

14.03.2017, 18:26

Ce bunătate ai făcuuuut!

Rocsi 1

14.03.2017, 20:44

Ce-mi place!

oanapl 1

15.03.2017, 10:47

Va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

ieri la 21:58

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

ieri la 21:03

Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux 9

ieri la 21:03

Desert prajitura Furnicuta

de Lau 9

ieri la 19:34

Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau 9

ieri la 12:16

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase