Desert tarta cu mere si crema de smantana

de oanapl in Prajituri, 14 Mar 2017 | 1009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina + 2 linguri faina
  • 300 ml smantana
  • 150 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 6 mere
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crema de smantana:

Pui intr-un bol, faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele.


Speli merele, le tai jumatati si le cureti de samburi, apoi le tai felii foarte subtiri.


Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Intinzi o foaie de aluat si o pui in tava, ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.


Pui feliile de mere in tava, distribuindu-le uniform pe toata suprafata.


Intr-un bol, amesteci 200 ml de smantana cu zaharul, zaharul vanilat, oul si 2 linguri de faina. Torni uniform acest amestec peste merele din tava.


Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pentru 45-50 de minute. Cand este gata, o scoti si o lasi sa se racoreasca bine, apoi o tai felii.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bunica 1

14.03.2017, 18:26

Ce bunătate ai făcuuuut!

Rocsi 1

14.03.2017, 20:44

Ce-mi place!

oanapl 1

15.03.2017, 10:47

Va multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata