Desert tarta cu mere si scortisoara

de mirela0911 in Prajituri, 22 Iul 2018 | 5851 vizualizari

 

Am primit un cos plin cu mere de vara si ca sa nu se strice, am facut fel si fel de prajituri cu mere, una din ele fiind si aceasta, inspirandu-ma dupa un videoclip vazut pe net. A iesit foarte buna si aromata, iar o cupa de inghetata servita cu prajitura inca aburinda .... a fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 4 lg scortisoara
  • 50 g unt topit
  • cca 10 mere de vara
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 lg scortisoara
  • 2 lg faina
  • 1 ou
  • inghetata pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si scortisoara:

Mai intai se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete.

Se ia o foaie si se desface apoi se intinde usor cu sucitorul. Se unge cu unt topit, apoi se presara 2 lg de scortisoara. Se ruleaza strans si se taie in rondele cam de latimea unui deget. 

Tava de tarta se unge bine cu unt, apoi se asaza rondelele una langa alta, acoperind toata suprafata tavii si marginile. Cu ajutorul degetelor se apasa bine rulourile astfel incat sa nu ramana loc liber printre ele, se aplatizeaza peste toata forma. Oul se bate bine, apoi se unge suprafata. Se lasa deoparte.

Se curata merele si se feliaza. Se pun int-un bol, se presara zaharul, scortisoara si faina. Se amesteca bine pana se acopera merele de ingredientele uscate. Se toarna peste aluatul din tava si se intind uniform.

Se ia cealalta foaie de aluat, se intinde usor, se unge cu unt si se presara restul de scortisoara. Se ruleaza si se taie la fel in rondele. Se asaza rondelele pe o foaie de copt, se acopera cu o alta foaie si se aplatizeaza cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se poata acoperi tarta.

Se asaza cu grija aluatul peste mere, se apasa bine, se unge pe deasupra cu ou si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 40 de minute sau pana se rumeneste frumos. 

Se serveste calda alaturi de o cupa de inghetata sau se poate servi rece!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar difera in functie de gust.

2

Se poate servi atat calda cat si rece. Daca se serveste calda, se pune deasupra o cupa de inghetata si se lasa usor sa se topeasca, apoi se serveste.

3

Diametrul tavii este de 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata