Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti

de angyb in Prajituri, 24 Feb 2012 | 9141 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 albusuri
  • 150g nuca
  • 1 praf de copt
  • 50g cacao
  • Crema:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 1 ou
  • 50g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 20 de biscuiti petit
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti:

Blatul: Bateti spuma albusurile dupa care adaugati nucile, cacao si praful de copt. Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.


Crema: Intr-o craticiora puneti praful de budinca,oul ,faina si zaharul apoi adaugati laptele .puneti pe baie de abur si amestecati pana cand se ingroasa crema .Dupa care lasati sa se raceasca un pic.


Asamblarea: Pe o farfurie aranjati biscuiti dupa care adaugati o parte din crema apoi blatul si restul de crema ramasa.Acoperiti cu biscuiti si peste biscuiti intindeti glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am pus faina in blat (era un experiment) dar ar trebui macar 50 de grame de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

26.02.2012, 12:11

Cred ca e tare buna!

mihaelar63 1

27.02.2012, 12:48

babi5 1

06.10.2013, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu crema de vanilie