Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti

de angyb in Prajituri, 24 Feb 2012 | 8881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 albusuri
  • 150g nuca
  • 1 praf de copt
  • 50g cacao
  • Crema:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 1 ou
  • 50g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 20 de biscuiti petit
  • Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti:

Blatul: Bateti spuma albusurile dupa care adaugati nucile, cacao si praful de copt. Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.


Crema: Intr-o craticiora puneti praful de budinca,oul ,faina si zaharul apoi adaugati laptele .puneti pe baie de abur si amestecati pana cand se ingroasa crema .Dupa care lasati sa se raceasca un pic.


Asamblarea: Pe o farfurie aranjati biscuiti dupa care adaugati o parte din crema apoi blatul si restul de crema ramasa.Acoperiti cu biscuiti si peste biscuiti intindeti glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am pus faina in blat (era un experiment) dar ar trebui macar 50 de grame de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

26.02.2012, 12:11

Cred ca e tare buna!

mihaelar63 1

27.02.2012, 12:48

babi5 1

06.10.2013, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu crema de vanilie