Desert tarta cu zmeura si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 3 Iun 2021 | 3345 vizualizari

 

Vă invit la o prăjitură rapidă și delicioasă. Poate fi pregătită cu orice fruct de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri smântână
  • 270 g făină
  • un praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 200g zmeură congelată
  • 80g zahăr
  • 250g mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 5g gelatină
  • pentru ornat:
  • zmeură
  • căpșuni
  • fistic
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu zmeura si mascarpone:

Se pun într-un castron făina, sarea și untul rece tăiat cuburi și se frământă puțin. Se adaugă oul, smântâna și se amestecă până când aluatul devine omogen. Se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 de minute. Se pregătește o tavă dreptunghiulară de tartă. Se întinde o foaie din aluat, se așează în tavă, se îndepărtează surplusul de aluat de pe margini și apoi se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc. Se pune o hârtie de copt deasupra aluatului și se presară boabe de fasole sau biluțe speciale pentru copt și se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade, pentru 15 minute, apoi se îndepărtează hărtia de copt cu fasolele și se mai lasă 15-20 de minute până când aluatul se rumenește. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet.

Din aluatul rămas se decupează câteva floricele, care pun pe o tavă și se coc 10-15 minute.

Între timp se pregătește umplutura. Se pune zmeura pe foc cu 2 linguri de zahăr și se lasă să clocotească 5-7 minute, apoi se pasează cu o furculiță și se trece prin sită. Sosul se lasă să se răcească complet.

Se mixează mascarpone cu zahărul măcinat, apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și se mixează până când compoziția devine fermă.

Se iau 50g din sosul de zmeură rece și se pun într-un vas și se adaugă gelatina și se lasă să se hidrateze pentru 10 minute, apoi se topește pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.

Sosul rămas se mixează cu crema mascarpone. Se iau 2-3 linguri de cremă și se adaugă peste gelatina răcorită, se omogenizează și apoi se toarnă gelatina peste crema mascarpone. Se mixează 20 de secunde cu mixerul și apoi se amestecă ușor cu o spatulă.

Se toarnă crema peste blatul răcit (păstrând câteva linguri de cremă pentru ornat) și să dă la rece pentru minim 2-3 ore sau peste noapte.

Se mixează crema rămasă, se pune într-un posh și se ornează tarta. Se ornează după imaginație, cu floricele de aluat, fructe, fistic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

oanapl 1

07.06.2021, 15:22

Mulțumesc Rocsi!

Ksenya 1

09.06.2021, 12:00

Imi place ,sigur e dementiala!

oanapl 1

09.06.2021, 13:25

Mă bucur că îți place Ksenya!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese