Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune

de RuxyRux in Prajituri, 3 Oct 2018 | 2180 vizualizari

 

M-a atras foarte tare concursul acesta de toamna, precum polenul florilor pe albinute :)))) cam asa! Delicioasa provocare pot spune fara sa gresesc!
M-a inspirat foarte mult  tortul de toamna  cu mere, nuci si visine din dulceata al My CookingLife  draga noastra bucatarasa, ca de altfel cu mult timp in urma superbele ei prajituri.
https://www.bucataras.ro/retete/tort-de-toamna-cu-mere-nuci-si-visine-din-dulceata-25754.html
Ca noutate la aceasta prajitura,  am inlocuit blatul de pandispan cu unul de tarta fraged, am pus prune pe care le-am stropit cu rom, asta in loc de nuci si dulceata de visine cu gem proaspat facut din prune de toamna, iar ca o provocare am si rasturnat-o, ceea ce nu a fost deloc simplu, stiti cat de usor se rupe aluatul de tarta, in special umplut....si totusi mi-a reusit, oarecum :))))) iar gustul este unul de exceptie...am obtinut numai mmmmm, yamyyyyy....vaaaaaaiiii.... cat e de buna!
Simplu si delicios, cu ingrediente de toamna.
Retete inspirate de toamna
 
 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr. unt gras 82%
  • 180 gr. faina patiserie ( plus pentru infainat doua trei linguri)
  • 1 ou mediu
  • 1 plic de zahar vanilat

Umplutura:

  • 5 mere mari
  • 6 prune
  • 1/2 borcan de gem de prune
  • esenta de rom
  • 30 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara
  • 100 gr. zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune:

Am presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu esenta de rom, peste mere am pus zaharul vanilat si scortisoara, iar la final peste prune am adaugat gemul.

Am pus tava 20 de minute la cuptor.

Intre timp am preparat blatul, untul rece taiat bucati l-am amestecat cu faina, ou, vanilie si am dat forma blatului pe care l-am infainat si l-am pus la rece  pana ce s-a racit  umplutura.

Pe o suprafata infainata am intins aluatul intr-o foaie, am decupat usor mijlocul pe care l-am pus peste umplutura, apoi marginea am adaugat-o la final deasupra.

Am copt tarta la 200 de grade C, 35 de minute.

Dupa 30 de minute, cand s-a mai racit, am desprins marginea cu un cutit, apoi am rasturnat-o pe un platou care s-a potrivit perfect la dimensiunea tartei.

Chair daca nu va iesi perfecta ca aspect tarta, va garantez ca va veti linge pe degete...pe toate! :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mafine