Desert tarte cu crema de vanilie si fructe

de Aletta in Prajituri, 31 Iul 2017 | 2969 vizualizari

 

Aveam de mult, mult timp in plan sa fac aceste tarte, reteta este italiana, atat aluatul de tarte cat si crema.

 

INGREDIENTE

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 65 g faina
  • miezul de la un baton de vanilie
  • un varf cutit sare
  • 200 ml frisca lichida Pilos

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 150 g unt gras
  • un praf de sare
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar pudra

In plus:

  • fructe (de orice fel )
  • 5 g tort gelee
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarte cu crema de vanilie si fructe:

Aluatul de tarta: 


Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul praf, coaja de lamaie, se adauga untul bucati, se lucreaza cu mainile pana devine de consistenta unui nisip umed. Se adauga galbenusurile, se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 30 minute. 

Crema de vanilie : 

Se pune laptele pe foc cu pastaia despicata, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, pana are consistenta cremoasa, se adauga si faina si se toarna peste laptele fierbinte. 

Se pune inapoi la foc mic, si se lasa sa fiarba cateva minute 5-6 minute. Se ia de pe foc si se toarna intr-o folie alimentara si se lasa pana e rece. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu frisca batuta. 

Aluatul de tarte se scoate de la frigider, se umplu formele de tarte si se coc cam 15 20 minute pana devin aurii. Se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit bine, se umplu cu crema de vanilie.

Se decoreaza cu fructe proaspete si conform instructiunilor de pe ambalajul tort gelee se prepara si se ung tartele. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

eu am folosit doar jumatate din cantitatile ptr crema, este suficient pentru a umple 20 buc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarte cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

31.07.2017, 21:52

Eu vreau vreo 5-6 bucati, pentru ca imi plac la nebunie!

Aletta 1

01.08.2017, 09:01

sigur ca da, va astept

dantes 1

02.08.2017, 12:41

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ecler in foitaj